Et historisk perspektiv

Ny koreografisk scenekunst rummer i dag mange forskellige stilarter og er svær at sætte i bås. Der er lige så mange stilarter, som der er kunstnere, kan man sige.
Et af de mest populære udtryk inden for koreografisk scenekunst er moderne dans, der tog form i begyndelsen af 1900-tallet. Moderne dans er ikke en nøje defineret stil, men mere en tilgang, der opfordrer kunstnerne til at udvikle deres egen personlige stil.

Moderne dans opstod i opposition til den klassiske ballet –  I en tid, hvor alle andre kunstarter også gjorde oprør mod det bestående. Alt blev vendt på hovedet for at finde ind til nye udtryksformer, der afspejlede den virkelighed, som kunstnerne var en del af. Det førte til mange forskellige nye udtryk i danseverdenen, hvor tåspidsskoene og de stive overkroppe blev erstattet af bare fødder og kroppe, der bevægede sig frit i alle niveauer – også på gulvet.

Her kan du få en KORT INTRODUKTION TIL MODERNE DANS og de forskellige perioder, der kendetegner området. Koreografisk Scenekunst og moderne dans har altid været platform for internationalt arbejde, hvor kunstnere fra hele verden mødes, og det afspejles også i teksten, der er på engelsk.

I filmen her kan du møde nogle af de største navne, der satte deres præg på de første årtier af den moderne dans’ historie.