Om Dans for Børn

I Dans for Børn møder skoleelever over hele landet dans som kunstform og bliver en del af en kunstnerisk proces. Professionelle dansere kommer ud på skolerne med en lille forestilling, der også inviterer eleverne til at deltage med deres egne udtryk og bevægelser.

Med Dans for Børn får elever og lærere et større kendskab til koreografisk scenekunst. De kommer helt tæt på danserne og får indblik i, hvilke muligheder kunstarten rummer, når de selv skal udtrykke sig gennem kroppen.

Fakta

  • Dans for Børn henvender sig til børn fra 0.-10. årgang
  • Hvert besøg varer 90 minutter
  • Der kan være 50 skoleelever per dansebesøg
  • Dansehallerne samarbejder med kommuner rundt om i landet om Dans for Børn – og kommunerne samarbejder med skolerne

Kommunen vælger typisk 10 eller flere Dans for Børn-besøg til den samme målgruppe og aftaler valg af kompagni og periode i dialog med Dansehallerne.

Læs mere om den praktiske fordeling af opgaver i forbindelse med afviklingen af dansebesøgene her.

Publikum medvirker
Der er mange måder at inddrage publikum på. Lige nu er nogle af værkerne i Dans for Børn delt op i en forestillingsdel og en laboratoriedel, og det er her, at børnene kommer fysisk på banen.  I andre af værkerne er opdelingen mindre skarp – publikum bliver en del af forestillingen og involveres på forskellig vis undervejs.

Forberedende workshop for de voksne
I Dans for Børn indgår en tre-timers workshop for lærere, der klæder dem på til besøget og giver dem et indblik i det potentiale, der ligger i at arbejde med dans og koreografi. Kommunen har mulighed for at invitere lærere til workshoppen, der ikke selv får besøg af Dans for Børn.

Historik
Dans for Børn har fungeret siden 2007 og står hvert år for 300-400 besøg på landets skoler. Ordningen varetages af Dansehallerne og er støttet af
Projektstøtteudvalget for Scenekunst under Statens Kunstfond.

Kulturpakker
Dans for Børn er en del af Kulturpakker, der er en tværkunstnerisk ordning, som formidler professionelle kunstneriske oplevelser for børn og unge. Gennem Kulturpakker møder skoleelever ikke bare én, men tre kunstneriske udtryksformer i løbet af skoleåret: musik, teater og dans.

Læs mere på www.kulturpakker.dk